2 Aralık 2011 Cuma

Londra - Bölüm 2 ( London Part 2 )

Daha gitmeden ilk değişikliği yapmak zorunda kaldım. Otel rezervasyonu için geç kaldığımdan, ilk konaklamayı düşündüğümüz otel olan Hilton Kensington otel yerine, sevgili arkadaşım Sinan'ın Londra'da yaşayan kuzeninden gelen tavsiyeye uyarak Central Park London Hotel de yaptırdık. Sadece oda konaklama için gecelik 125 pound fiyatla 24 saat öncesine kadar iptal koşullu rezervasyon yaptırdım. Online rezervasyon için otel sitesini kullandım, çünkü diğer sitelerin hiç birisi özel bir fiyat öneremedi.
Yurtdışı ve yurtiçi tüm otel konaklamaları için mutlaka Trip Advisor sitesini ziyaret ederek otelle ilgili yapılan yorumları okuyunuz.
İngiltere'de elektrik prizleri bizdeki gibi değildir, bizim cihazların fişleri orada işlev görmeyecektir. Mutlak bir adet adaptör almanız gerekecek. Biz az önce bir tane aldık ve 26 lira ödedik. İngiltere'de hiç bir şey buradakinden ucuz olmayacağı için buradan götürmekte fayda var.

Şimdilik bu kadar, sürecek...

30 Kasım 2011 Çarşamba

Londra - Bölüm.1 ( London Part 1)

Planlarımızda Nisan 2012 Almanya Stutgart, Strasbourg, Luksemburg, İsviçre alpleri vardı. Eşimin iş toplantısı çıkması üzerine böyle bir gezide kaçınılmaz oldu. İngiltere'ye daha önce sıkça gitmiştim ama neredeyse son 6 yıldır hiç gitmedim.

2005 yılında aldığım İngiltere vizesi 2015 yılına kadar geçerli ancak yeni pasaporta aktarılmamıştı, bu konuda sorun çıkmaması için İngiltere Başkonsolosluğunu aradım ve eski pasaportumdaki vize ile giriş yapabileceğim ve herhangi bir sorunla karşılaşmayacağım bilgisini aldım. Tabii Heathrow havaalanına vardığımızda durum daha net bir hal alacak :) Eşim için ticari bir vize alındı, başvurular WorldBridge  internet sitesi üzerinden yapılıyor. Randevu alındıktan sonra hazırlanılan evraklar Şişli'de bulunan ofise teslim ediliyor.

İngiltere Vize Ücretleri
TURİST VİZESİ ve TİCARİ VİZE
6 aylık vize için 230 TL
2 yıllık vize için 795 TL
5 yıllık vize için 1460  TL
10 yıllık vize için 2105  TL
ÖĞRENCİ VİZESİ
6 aylık Student Visitor Visa kategorisi için 230 TL
11 aylık Extended Student Visitor Visa kategorisi için 420 TL
Student Visa kategorisi için 765 TL

Uçak biletimi THY Economy class olarak aldım, uçuşum 5 Aralık Pazartesi olacağından benim biletim 602.-TL ye geldi, Ziraat Bankası Maximum kartına 5 taksit olarak ödedim.
İngiltere'ye yapılacak bir gezide bilhassa Londra'ya gidiyorsanız en yüksek maliyetiniz konaklamaya olacaktır. Günlerdir konu ile ilgili araştırma yapmama rağmen halen bir otel bulabilmiş değilim. Bazı otelleri beğeniyorum ama http://www.tripadvisor.com/ adresinden otelle ilgili görüşleri okuduğumda acıklı bir şekilde vazgeçiyorum.Şu ana kadar tam karar verememiş olsamda büyük bir olasılıkla Hilton Kensington otelde konaklayacağız gibi görünüyor. Sadece oda için (kahvaltı yok) vergiler dahil 3 gece için 1,500.-TL ödeyecek gibi görünüyoruz. Oteller için çeşitli kaynaklardan fiyat araştırması yaptım, bazen otelin kendi sitesi daha hesaplı fiyatlar verebiliyor. Genel olarak şehir merkezine metro ile 15 dakika gibi bir sürede ulaşabileceğiniz oteller £100 - £200 aralığında fiyatlar veriyorlar. Tabii çok daha pahalı otellerde var :)Yılda 28-30 milyon turist alan bir şehir olduğu düşünüldüğünde normal karşılamak gerekir.

Odalarda bulunan tea coffee facilities ( yani bir iki çeşit çay ve su ısıtıcı) bizim gibi kısıtlı bütçe ile hareket eden turistler için bir nimet.

Sürecek...