29 Mart 2012 Perşembe

Almanya Uçak Bileti

Uzun süre işim ile ilgili durumun netleşmesini beklediğimizden uçak biletini alamadık. Bir kaç kez rezervasyon yaptırdım ancak THY sadece 3 gün gibi bir süre için rezervasyonu tutuyor. Ayrıca rezervasyon yaptırdığınız gündeki fiyatlar biletlemede geçerli olmuyor. Oluşan yeni fiyat neyse o uygulanıyor. Her neyse bizim esas istediğimiz gidiş saati 7 Nisan 19:30 İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı idi, ancak bu saate bilet almak istediğimizde sabah saat 08:20'de kalkan uçaktan 400.- lira daha pahalı çıkıyor. Bu durumda bende sabah uçağına yer almak zorunda kaldım. Bileti THY sitesinden almak istemiştim ancak kredi kartına taksit uygulamaları olmadığından alamadım. Net'ten yaptığım araştırmada Trek Turizm firmasına ait olan bir siteye ulaştım. Sitenin internet sayfası çalışmadığı için bileti Beşiktaş şubelerinden Wings kartla satın aldım 3+3 taksit. Yani 3 taksit satıcı yaptı +3 taksitte Wings Card ilave etti.

Toplam bilet bedeli 1,336.- liraya geldi. Vizeye harcadığımız 300.- lira ve 30.- lirada yurtdışı çıkış fonu hesaplarsak şu an için maliyet 1,700.- lirayı buldu.

Daha ucuz uçuşlarda var tabii, German Wings, TUIfly ve Lufthansa Sabiha Gökçen çıkışlı aynı bileti iki kişi için 690.-liraya veriyor. Neredeyse yarı yarıya ancak uçuş saatleri biçimsiz, sabah saat 04:10 da İstanbul'dan çıkıyor gece 02:20 de İstanbul'a dönüyor.

Bizim açımızdan bu saatler çok uygunsuz oluyor haliyle :) Neyse bakalım, to be continued..


ünal karagöz, didem uysal karagöz











ucuz uçak bileti, ucuz bilet, cheap flights,cheap transportation, easy, hotel, otel,seyahat,almanya,stuttgart,straousbourg,bern,münih,münchen,münich,isviçre,switzdeerland,zürich,zurich,zürih,alpler,rotenburg am

28 Mart 2012 Çarşamba

Kredi Kartları

Uzun yıllardır kredi kartı kullanıyorum, bunların içinde en eskisi Garanti Bankası Bonus kart, sanırım 15 yılı aşkın süredir kullandığım bir kart. Son bir yıl içerisinde 2 kez bu kart ile sorun yaşadım. Sorunum kartın bana bonus puan yüklemesi ve sonrasında yüklediği bonus puanı silmesi. Birinci kez 40 lira bonus puanı kullanmadığım için silmişlerdi telefonla aradım ve karşıma çıkan görevliye bu tür bir uygulamanın sağlıksız olduğunu, bana para yüklemesi yaptıklarında beni bilgilendirmeleri gerektiğini söyledim. Güya sorunum dinlendi ve herhangi bir dönüş olmadı. Benim para buhar oldu, sonrasında yaklaşık 2 ay kadar önce tekrar 40 lira bonus yüklemişler sonra silmişler, bunu da kredi kartı ekstresinden gördüm. O gün bugündür kartı kullanmıyorum, sürekli mesaj gönderiyorlar yok şu kadar harca bu kadar bonus :) kardeşim siz benim kazandığım hakkımı elimden alın sonra da benim sizinle iş yapmamı bekleyin. Bu ne perhiz bu ne lahan turşusu..Ülkemizde hiç bir yerde hiç bir kurumda iyi niyetli yaklaşımların olmadığını müteaddit defalar görmek benim ülkemin geleceğine dair inancımı sarsıyor açıkcası..Diğer bankaların kart hizmetleri daha mı iyi? Böyle bir şey söylemek de mümkün değil! Sonuç bir kart seçip devam etmekte, şu anda Akbank Wings Black kart kullanıyorum tüm işlemlerimde, mil puan verecekler uçacağız bakalım :)
Bir de aklıma gelmişken şu sık sık gelen şu kadar kredi verelim bu kadar ayda ödeyin, şu kadar taksitlerle filan gibi zırt pırt gelen gereksiz mesajlar.Sanki bedava para veriyorlarmış babalarının hayrına gibi.Bu nedir ya? Bu konuda bizim haklarımız koruyabilecek bir yasal uygulama yok mudur? Vatandaşı kandırmak için sanki bedavaya para veriyorlarmış gibi saçma taktikler. Bu işlere de artık bir son verilse iyi olur. Dünya'da bu bankacılık nasıl yapılıyorsa sizde öğrenin öyle yapın. Gerçi bu işin insan kaynakları nereden, bizim memleketimizden, adamın aklına gelen yöntem bu, yaratıcılık sınırlı olunca..
Bunu neden yazıyorum, beni sürekli sinirlendiriyorlar ve ben tüketici olarak bişey yapamıyorum, devletimizde sağolsun alacağı yoksa kurumlarla vatandaşı arasında olan bitenle pek ilgilenmez. Alacağı olursa sonuna kadar faizi ile alır. O konuda üstüne yoktur, ama vatandaşlar dolandırılıyormuş ne gam.. Yeterki dolandırıcılar vergilerini ödesinler, mevzuat baba haklarını korur :) Adamlara bal yaparken kullanılan esansın üretimini yasaklamışlar onlarda yürütmeyi durdurma kararı almışlar..Gülünecek iş, kardeşim bu işi yasakladıysanız neden yürütmeyi durdurma talebini kabul ediyorsunuz..Ben bilemem tabii kendilerince geçerli sebepleri vardır. Benim bildiğim yegane şey "Hukukun üstünlüğü tesis edilmelidir" ve "Hukuk herkese eşit şekilde uygulanmalıdır" tabii bunları bilmek için üniversite okumaya gerek yok, binlerce yıl önce gelen dinlerin temel kuralları arasında yeralıyor.
Hamiş. Serbest piyasa babasına bile acımaz.