21 Temmuz 2012 Cumartesi

Bizim sağlığımızın büyük sermaye karşısındaki değeri!!!

Aşağıdaki haberi az önce Hürriyet'in internet sitesinden okudum, bir kez ama kesinlikle son kez değil dumur oldum, bu nasıl bir sağlık, adalet, hukuk, demokrasi, eğitim.... sistemidir ki, ya da ülkemizde mekanizmalar felçlimidir, ihbar niteliği taşıyan haberlere karşı bile herkes duyarsız...pes..

Haber;
Milliyet'in haberine göre, 55 tanınmış firmanın sularından sadece 14’ü temiz çıktı. 41 suda başta ‘koliform’ (dışkı yoluyla bulaşan) bakteriler olmak üzere insan sağlığına zararlı maddeler bulundu.

A haber’de Mehmet Ali Önel’in sunduğu ‘Deşifre’ programında konuşan laboratuar yetkilisi Can Demir, “Bandrollü 55 damacana, 11 ayrı laboratuara götürüldü. Burada tahlil edildi. 14’ü uygun çıktı, 41’i sağlığa zararlı” dedi. Büyük firmalar olduğu için isimlerini açıklamadıklarını belirten Önel, ancak firma isimlerini Sağlık Bakanlığı’na bildireceklerini söyledi.
Şimdi biz evimize tanınmış bir markanın suyunu alıp içiyoruz, damacana fiyatı 9 lira, bu su temiz değilse bizi kerizliyorlar demektir. Peki bu durumda biz evde labaratuar kurup bunu denetleyemeyeceğimize göre, bu su üzerinden tahminimce 1 lira kadar KDV alıp yıl sonunda da üretici firmadan kurumlar vergisi alan devletimin kurumları nerede???