10 Aralık 2012 Pazartesi

TT Net ve genel olarak müşteri taciz politikaları

Son bir ay içerisinde 3 kez TT Net tarafından arandım, bir yılda kaç kez arandığımı hatırlamak zor. Her arayan kişi tarifemi bir üst pakete sadece 21 lira farkla yükseltmek istediğini söylüyor. Ben de her arayana; arkadaş ben sizden aldığım internet hizmetinden memnun değilim, önce verilen hizmeti düzeltin sonra bakarız diyorum. Onlar ise; beyefendi o konu bizi ilgilendirmez, siz onun için müşteri hizmetlerini arayın, biz size daha çok paranızı bir hiç uğruna alarak kapsamlı!!! bir internet hizmeti sunmak istiyoruz diyorlar.

Vallahi şaştım, müşteri memnun değil bunlar ise yüzsüzlüğü ele almışlar, biraz daha para verin diyorlar. Memleketimdeki servis satışı yapan şirketlere TTNET özelinde yuh diyorum, başka da bir şey demiyorum.

Bu yazının akşamı saat 19:00 civarı, uyuyorum, uykumun en tatlı yeri veeee telefon acı acı çalıyor :) sıçrayarak uyanıyorum vee karşımızda 444 0 375 ttnet müşteri hizmetleri, telefonu yüzlerine kapıyorum yada kapattığımı sanıyorum. Neden kapattığımı sanıyorum çünkü bu tür kurumlar yüzsüzlüğü o kadar ele almışlar ki çağrı merkezi çalışanları için telefonlar rassal olarak otomatik aranıyor karşıdaki kurban telefonu açınca çağrı merkezi elemanlarından uygun olanın telefonu çalıyor ve o kişi de ahizeyi kaldırarak sizinle görüşüyor. Bu kapitalizmin vahşi halinde ahlak diye bir şey yok. Çalışanlarda köle mal veya hizmet satın alanlarda paçavra değerinde. Sadece ve sadece şirketin karlılığı önemli, hal böyle olunca insanların gitgide insanlıktan uzaklaşmaları gayet normal.
Size, ailenize, çevrenize sizin değer verdiklerinize değerlerinize karşı bu kadar zalim, bu kadar lakayıt ve bu kadar duyarsız kurum ve kuruluşlarla karşı karşıya kaldığınızda ne olur? kızarsınız, kinlenirsiniz, öfke birikir.. kime karşı? kurum ve kuruluşlara karşı olamaz çünkü onlar şahıs değil, insanların karşılarında somut bir varlık görmeleri gerekiyor ki ona kızabilsin..sonuç ne oluyor? diğer insanlara öfkesini boşaltıyor, sokaklarda insanlar bir diğerini canice öldürüyor, mesela trafikte sık oluyor..sizce bunun sebebi gerçekten karşıdaki araçtaki kişinin yaptığı saygızısılık olabilirmi, olsa da ne kadar olur hiç düşündünüzmü.
Kurumların ve bu kurumların sahiplerinin bu işleri düşünmediği kesin, ama şu da var ki bu insanlar toplum içerisinde istedikleri kadar rahat yaşayamıyorlar. Yanlarında özel güvenlikleri, şoförleri, asistanları vb olmadan dışarı çıkamıyorlar.
Bu tür bir dünya sonuçta bazılarının çok kazanmasına yardımcı olacaksa da, insanlık açısından gelecekte demokrasinin daha da azalacağını ve baskıcı yönetim ve yöntemlerin daha da gelişeceğini düşüntürtüyor.