1 Ağustos 2013 Perşembe

Ev taşıma faaliyetleri :)

Didem'im şirketteki arkadaşlarından aldığımız olumlu referanslar üzerine Yunus Nakliyat Mehmet Bey ile kontak kurduk. Ben internette biraz araştırma yapmış ve çeşitli şirketleri arayarak ortalama 700 lira fiyat almıştım.Mehmet Bey ile görüştüğümüzde, gideceğimiz yerin 13. kat olması dolayısıyla fiyatın en az 1200 lira olabileceğini söyledi. Pazarlıklar sonucu 1000 liraya anlaştık :) Böylece taşınmak için öngördüğümüz bütçede aşılmış oldu.. Neyse bugün sabah saat 09:00 da 2 kişi paketleme ve demonte işlemlerine başladılar. Tüm cam eşyaları ayrı ayrı paketleyip kolilere yerleştirdiler. Dolaplardaki giysileri özel kolilere astılar. Hiç bir şeye elimi dokunmadan ev paketlendi, yarında artık sorunsuz bir şekilde kırmadan dökmeden taşınırsak bende tüm tanıdıklarıma referans verebilirim.

30 Temmuz 2013 Salı

Yeni eve taşınma süreci ve elektrik,su ve doğalgaz aboneliklerinin transferi

Önce İSKİ'nin Haznedar'daki ofisine müracaat ettim, açıkcası korktuğum kadar problemli olmadı.1 adet nüfus cüzdanı , Dask ve Tapu fotokopilerini götürdüm mevcut sözleşmemi verdim, yeni yerdeki sayacın resmini çekmiştim bu şekliyle yeni eve aboneliğimi aktardılar.  162 lira güvence bedeli ödedim, 5 yıl önce ödediğim tutarı 1 hafta sonra bana geri ödeyebileceklerini söylediler.
Sonrasında elektrik idaresine gittim, iptal işlemini yaptılar, güvence bedelini 15 gün sonra alabilirsin, yeni abonelik için ilgili bölgeye başvur dediler :) İlgili bölgeye gidip 105 lira daha ödeyerek aboneliğimi başlattım.
İgdaş'ta işler biraz daha kolay oldu eski güvence bedelini yeni yere aktarıyorlarmış, birini iptal edip diğerini başlattılar. Gaz açma randevusu için arayacaklarmış, artık bekleyeceğiz :)
Ev telefonu aktarma işi de çok kolaylaşmış, telefon açıyorsunuz ve istediğiniz yere nakil yapıyorsunuz. Bazı şeyler ne kadar kolaylaştı, şaşırtıcı..
Teledünya aboneliğimizi aktarmak için ise tipik devlet uygulaması ile karşılaştık, abone merkezine gidip nakil müracaatı yapacaksınız dediler, oysa ki hiç bir anlamı yok.

Paraların veznelerden ödenmesi ise tamamıyla saçmalık, bankaya yatırın insanları işlerinden etmeyin dimi ama..