3 Ekim 2013 Perşembe

Arçelik - Beko teşekkür

Bugün Arçelik - Beko çağrı merkezini de aradım, yaklaşık 2 ay kadar önce evi taşıdığımız için klimayı söktürüp yeni evde montajını yaptırmıştım. Son 2 gündür hava çok soğuk ve rüzgarlı, evin içine bir uğultu geliyor, biraz dinlediğimde klimanın dışarı ile bağlantı yapılan yerinde izolasyonunun yapılmadığını gördüm. Beko çağrı merkezini aradım, sorunumu anlattım kayıt aldılar saat 13:00 idi ve 13:40 itibarı ile servis geleceğini bildirmek için aradı.

Daha önce de bir montaj sorunu yaşamıştım ve yine anında müdahale edilmişti. Aynı gün içerisinde çağrı merkezi tekrar aradı, problemin çözülüp çözülmediğini  ve çözümden memnun muyum sordu, memnun olduğum bilgisini verdim teşekkür ettim. Sonrasında kurum içerisinde başka bir birimden tekrar arandım, aldığım servis hizmeti ve çağrı merkezinden memnuniyetim soruldu, çok teşekkür ettim.

Samsung Buzdolabı değişimi yılan hikayesi Bugün 22 Ekim 2013 henüz bir gelişme yok

Dün aradığım çağrı merkezindeki yetkili, sizin buzdolabı değişim sürecinde ancak aynı model üretilmediğinden değiştirilemiyor, eğer fark öderseniz bir üst modeli alabilirisiniz dedi :) Ben buzdolabını alalı 1 yıl oldu belki, o zaman ödediğim parayla nasıl yeni ve üst model alabilirim. Samsung firması benimle dalga geçiyor.


Samsung buzdolabı - macera sürüyor

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Samsung Genel Merkezi tarafından değişiminin sağlanacağı söylenilen sorunlu  buzdolabı ile ilgili olarak Samsung Bakırköy Servisi MTA Elektronik'ten bir telefon aldım, arayan kişi ve kişilerle diyaloglarımız;

MTA Servis: Buzdolabınız için ücret iadesi yapılmasına karar verildi. 
Ben            : Değişim istiyorum, Merkez  bana bu değişimle ilgili model önerdii ve bu model üzerinde anlaştık, sanırım bir hata oldu.
MTA Servis: Konuyu araştıracağız,

Telefonu kapattık, üzerinden sanırım 1 gün geçti bir arama geldi;

Telefondaki şahıs : MTA Servis'ten arıyoruz, müsaitseniz gelip buzdolabınızı alacağız
Ben                      : Ne maksatla alacaksınız, değişim mi yapacaksınız?
Telefondaki şahıs : Hayır ücret iadesi yapacağız
Ben                  : Ücret iadesi istemiyorum, yeni bir buzdolabı istiyorum..Siz buzdolabını alınca ben içindekileri ne yapacağım? Üstelik                                                     Samsung Merkez'le yaptığım görüşmede değişim yapılacağı söylendi.
Telefondaki şahıs : Biz konuyu araştırıp 5 dakika sonra size dönelim 
Ben                      : Peki

Aradan geçen bir kaç günden sonra konuyu bir tekrar sorayım dedim ve önce merkezi aradım oradaki Halkla İlişkiler Yöneticisi olan şahsa ulaşamadım, başka bir arkadaşla görüştüm. Konuyu araştırıp bana döneceğini söyledi :)
Aradan bir gün geçti bu sefer çağrı merkezini aradım, sıkıntımı anlattım dinledi sonra sizi çok kısa süre hatta bekleteceğim dedi, 10  dakika kadar geçti hatta beklediğim için  teşekkür etti, sonra ;

Çağrı Merkezi görevlisi 1: Ünal Bey sizi duyamıyorum siz beni duyabiliyorsanız tekrar arayın.
3 kez tekrarladı ve kapattı.

Bugün tekrar çağrı merkezini aradım, 

Ben                                 : Dün aradım sorunumu anlattım sonrasında arkadaş sesimi duyamadığımı söyleyip telefonu kapattı.
Çağrı Merkezi görevlisi 2 : Ben hemen konuyu araştırıyorum, sizi çok kısa hatta bekeleteceğim, yaklaşık 10 dakika sonra
Sizi duyamıyorum, sesinizi alamıyorum,siz beni duyuyorsanız tekrar arayın.

Ben                                  : Sesimi duyabiliyor musunuz?
Çağrı Merkezi görevlisi 3 : Evet
Ben                                  : Net mii?
Çağrı Merkezi görevlisi 3 : Evet, buyrun
Ben                                 : Daha önce 2 arkadaş sesimi duyamayıp telefonu yüzüme kapattılar da
Çağrı Merkezi görevlisi 3 : Hatlardan kaynaklanmıştır
Ben                                 : Sorunum böyleyken böyle
Çağrı Merkezi görevlisi 3 : Tamam sizin ürün değişim sürecinde
Ben                                  : Lütfen kayda alın böyle saçma bir servis anlayışı olmaz, bu değişim işini aylardır çözemediniz, en sonunda firmanızı dava edecem. Lütfen gerekli yerlere konu ile ilgili bilgilendirme yapın
Çağrı Merkezi görevlisi 3 : Yöneticilerime bilgilendirme yapacam
Ben                                 : Dinlediğiniz için teşekkür ederim, sorunumu çözemediniz ama en azından gazımı aldınız.

Bunun üzerine aşağıdaki yazıyı Samsung Facebook sayfasına yazdım;
yorum
 Samsung'dan ürün alacak olanlara bilhassa buzdolabı alacak olanlara tavsiyem şudur; Samsung ürünü almayın, ben bir hata yaparak Samsung buzdolabı aldım, yaşadıklarımı blogumdan takip edebilirsiniz, ben böyle koordinasyonsuz, böyle ne yaptığını bilmeyen şirket görmedim..Ürünleri kaliteli, fiyatları rakiplerine göre ucuz ama ataların dediği gibi ucuz etin yahnisi yavan oluyor  Kanımca servis verme çabası olmadığından, işin gerektirdiği çapta servis ağını kurmamışlar dolayısıyla maliyetleri aşağı çekmişler. Sanayi bakanlığının ürünlerin tüketiciye bu şekilde sunulmasına ve tüketicinin mağdur olmasına neden sebebiyet verdiğini de anlamak mümkün değil.


Bu konu ile ilgili yapılabilecek tek şey hukuki yollardan hakkını aramak, bu durumda karşınızda dünya devi bir kurum ve onun artık kaç tane olduğu belli olmayan avukatları var ve de canım Türkiye'min inanılmaz hızlı ve etkin çalışan mağdurların her zaman yanında yer alan vatandaşını hiç bir yerel ve küresel sermayeye ezdirmeyen hukuk sistemi var..