8 Kasım 2013 Cuma

Stil




Tarz, insanı rezil eder, vezir de eder. Yanlış seçimler sizi olduğunuzdan şişman, yaşlı ve özensiz gösterebilir


Bir beden büyük giyinmek

Nedendir bilinmez Türk erkeklerinin çoğu kendilerine bir beden büyük kıyafetler seçiyor. Özellikle takım elbisenin üstünüze tastamam oturmasına özen gösterin. Uzun, bol, omuzlardan düşen ceketlerden, yüksek belli baba pantolonlardan ve aba gibi paltolardan uzak durun. Slim-fit kalıplardan şaşmayın.

Demode desenli, uzun bağlanmış kalın kravat

Takım elbiseyi bozan bir aksesuar da parlak renkte kalın, büyük polyester kravatlar. Şu aralar  ince yakalar ve ince kravatlar oldukça moda iken düz renkler de, küçük desenler de, ince ve ipekli kravatlardan seçilmeli. Kravatlarınızı bağlarken uç kısmının, pantolonun kemer hizasında kadar uzamadığından emin olun.

Uzun ceket kolu

Dolabınıza gidin ve ceket kollarınızı kontrol edin. Kısa bir işlemle, terzilerde ya da satın aldığınız mağazalarda, ceket kollarınız kısaltılabilir. Uzun ceket kolu sizi kısa ve hantal gösterecektir. Kol boyu bileğinizde bitmeli. Ve hatta, gömlek manşeti ceketten gözükebilir.

Bileklerde katlanan, uzun pantolon paçaları

Pantolonlarınızı ‘boyum uzar’ diye uzun almıyorsanız, denerken, paçasının topuğun 1-2 santim üstünde bittiğinden emin olun. Uygun uzunlukta paça, daha fit gösterir.

Derin dekolte

Şu bir gerçek ki, Türk erkeği yakayı bağrı açmayı seviyor. Ya da içine atlet giyme gibi çağdışı bir alışkanlığı var. Her iki tarzla da vedalaşmanızı öneriyorum. Üşüyorsanız atlet yerine V yaka triko giyin. Takım elbise gömleğinin içine giymek için dar, V yaka beyaz bir tişort seçin.

6 Kasım 2013 Çarşamba

Trafik

Derler ki; insanın neresi ağrıyorsa canı oradaymış. Benim de günümün en az 2 saati işe gidip gelmek için yolda geçtiğinden dönüp dolaşıp aynı mevzuya dönüyorum :)

Bugün trafikte yeni bir konu dikkatimi çekti, trafikte seyreden araçlar içinde kuralları en çok ihlal eden sürücülerin kullandıkları araçların markaları. Kanaatimce başlı başına sosyolojik bir araştırma ve inceleme konusudur. Fiat Doblo, Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Renault Kangoo, Volkswagen Caddy,  Hyundai minübüs ve yine Volkswagen Transporter araçların sürücüleri kanaatimce trafik kural ihlallerinde ipi göğüslerler.