31 Ağustos 2015 Pazartesi

Ceptelefonumania - cep telefonu takıntısı

Son günlerde çok sık dikkatimi çeken ve beni çok rahatsız eden yeni konu , cep telefonu takıntısı. Bu takıntıyı genel olarak çevremdeki tüm insanlarda ve hatta kendimde gözlemliyorum. Sabah kalktığımda yüzümü yıkamadan cep telefonuma bakıyor olmam bu rahatsızlığımın bir göstergesi. Bazen arkadaş grubumuzla otururken 4 kişinin aynı anda cep telefonuna bakması ve ortamda herhangi bir göz göze sohbet olmaması da sayılabilir.

Bu durumun akıl ve ruh sağlığıyla ilgili bölümü, öyle yada böyle günümüz dünyasında insanların bu sorundan kurtuluşu mümkün görünmüyor. Bu kişinin kendisini ilgilendiren bir durum ve dışarıdan kimseye doğrudan zarar vermiyor.

Sorunun başladığı nokta araç sürücülerinin seyir halindeyken telefonla oynamaları, bu can ve mal kaybı ile sonuçlanması muhtemel bir durum. Maalesef sıklıkla kazalarla karşılaşıyorum ve kendimde bu tür kişiler yüzünden bir kaç kaza atlattım. Bu konuda cinsiyet ayrımı, yaş, sosyal statü, eğitim seviyesi ve diğer kriterler
anlamlı değil. Tüm İstanbul ahalisi delirmiş, herkes telefon manyağı olmuş, telefonda konuşanlar, mesaj çekenler ve daha neler neler..

Bu işe acil bir çözüm bulunmaz ise daha çok kazalar görürüz.

P.S. Umarım bu yazımda gazetelere başlık olmaz "rahmetlinin kazadan önceki son blog yazısı"