2 Aralık 2015 Çarşamba

28-30 Kasım 2015 Kayseri Kapadokya Gezisi

28 Kasım 2015 Pegasus Havayolları ile sabah Sabiha Gökçen havalimanından Kayseri'ye uçtuk. Kayseri havalimanında Sixt'ten 3 günlüğüne kiraladığımız aracımızı aldık ve Kapadokya'da daha Venere üzerinden 2 gece (135.-TL/Gece 2 kişi kahvaltı dahil) rezervasyon yaptırdığımız Akuzun Otel'e vardık.

Akuzun Otel Ürgüp,Kapadokya için tavsiye edebileceğim bir otel 18 odalı, odaları temiz ve personel ilgili. Gittiğimiz günün akşamı için Perissia Otel'de SPA aldık ve çok memnun kaldık.

Ertesi gün için otelden Red Tour adı verilen Kapadokya turu satın aldık. Kişi başı 100.-TL olan bu tur öğlen yemeği dahildi. Turu genel olarak beğenmemize rağmen bizi götürdükleri otelin restaurantında aldığımız açık büfe yemek berbattı.

3. gün sabah Maccan Balon tarafından düzenlene balon turuna katıldık, yaklaşık bir saat süren çok zevkli bir gezi oldu. Onlarca balon bir arada güneş doğmadan havalandık ve peri bacalarının üzerinde salınarak gezindik. 650 metreye ilk kez açık alanda çıkışımız oldu ve ilginç bir deneyimdi. Kapadokya balon turları pahalı ama bir defaya mahsus katılmak gerekir düşüncesindeyim.

3.gün öğleden sonra Kayseri'ye geçtik, biraz pastırma sucuk aldık. Kayseri'de görülebilecek pek ilginç bir yer bulamadık :)

Akşam yemeği için Ürgüp şehir merkezinde bulunan Şömine restaurant ve Han Çırağan restaurantlarını tercih ettik. İkisinden de memnun kaldık. Han Çırağan Restaurant sahibi Ertuğrul Bey'e gösterdiği ilgi ve alak için tekrar teşekkür ediyorum.