15 Mart 2012 Perşembe

Almanya Gezisi 2

Dün itibarı ile pasaportlarımız elimize ulaştı. 1 gün içerisinde vize verilmiş, bu güzel bir şey tabii..Ancak tam kalış süremiz kadar vize verilmiş olmasına bir anlam veremedim. Daha önce Fransa Konsolosluğundan aldığım Schengen vizelerinin en kısa sürelisi ilk aldığım 3 ay geçerli olan idi.. Almanya bu vize konusunda biraz cimri davranmış, vize için kişi başı 60 Euro ödediğimiz düşünüldüğünde daha uzun geçerliliği olan bir vize verilmiş olmasını beklerdim.  Daha önce Almanya'ya gezmeye giden 2 kişiye bu kadar sınırlı süre için vize verilmesini daha önce pasaportlarında Schengen vizesi olmamasına bağlamıştım, ancak anlaşılan bu Almanya Başkonsolosluğu'nun mahsus uygulamasıymış İlginç :) Biz sonuçta turistik bir geziye gidiyoruz, Almanya'da kalmak yada ona benzer bir niyetimiz yok. Vize talep ettiğimiz tarihte bir aksilik olur da gidemezsek bizim 300 lira çöpe gitmiş olacak, hadi bizi öldürmez ama akrabalarını görmek için oraya giden insanlar seyahatlerini gerçekleştiremezlerse onlara yazık olur. Her neyse demek ki bir daha Almanya'dan Schengen vizesi alınmayacak.

Almanya ile ilgili deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim...

13 Mart 2012 Salı

Almanya Gezisi

Almanya vizesi için ilk aşamada Konsolosluğun yetkilendirdiği IKS firmasının 212 - 340 4900 numaralı telefonunu aradım. Ararken pasaportlarınızın yanınınızda bulunması gerekiyor. Kredi kartınızı bildirerek 23TL ödeme yapıyorsunuz. Size gereken tüm dökümanları size telefonda bildiriyorlar ve e-mail adresinize de aynı bilgileri gönderiyorlar.
Sonrasında bize verilen randevu gününde belirtilen saatten 15 dakika önce konsolosluk binasının alt bölümünde bulunan vize bölümüne girdik. UPS ile pasaportu adrese gönderme hizmetinden faydalanmak istediğimiz için öncelikle UPS firmasına 20 TL ödeme yaptık. Bize verilen kargo poşetiyle birlikte IKS yetkililerinin yanına gittik ve orada evraklarımızı kontrol ettirdik ve düzene koyduk. Bu işlemden sonra sıra numarası alınmaı gerekiyor, Ticari ve Turistik olarak 2 değişik sıra var, bizimkisi turistik olduğundan o şekilde numara aldık. 
Almanya vizesi için gerçekten çok fazla başvuru var, 14 adet vize başvuru bankosu oluşturulmuş. Herbirinde bir çalışan gelenlerle ilgileniyor, Alman metodolojik yaklaşımını ve düzenini hissettiriyorlar. Sıra bize geldiğinde ilgili bölüme girdik ve evraklarımızı teslim ettik. Çok fazla soru sorulmadı, çok kibar bir bayan çalışan  bizimle ilgilendi. Şimdilik vize verileceğini düşündüğümüz pasaportu bize geri göndermelerini bekliyoruz. Gelişmeler yakında...