24 Eylül 2013 Salı

Ne olacak memleketimin hal-i ahvali?

Bugün Hürriyet gazetesinde okuduğum bir haber beni bir kez daha ümitsizliğe boğdu. 17 yaşındaki liseli çocuktan cep telefonunu isteyen diğer 3 çocuk 17/15/15 yaşlarında, cep telefonunu alamadıkları için diğerini bıçaklayarak öldürmüşler.( http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24776407.asp )
Nasıl bir akılla böyle bir şey yaptılar, cep telefonunu alsalardı ne yapacaklardı? Nasıl bir sosyo ekonomik altyapıda yetiştiler, hangi filmleri seyrederek bu eylemi gerçekleştirdiler? Bunların ana ve babaları kimler, ne iş yaparlar? Eğitim düzeyleri nedir? Bursa'ya göç ile mi gelmişler? Bu soruların hepsinin cevaplanması ve değerlendirilmesi gerekiyor.
Son günlerde yaşanan bu ve benzeri olaylar, tecavüz olayları, gasp olayları, cinayetler, darp..açıkcası beni ülkemden ve insanlarından soğutuyor. Devletin bu sorunlarla acil olarak ilgilenmesi lazım. Neden bu işlerin son dönemlerde katlanarak arttığının incelenmesi ve gereken tedbirlerin acilen alınması lazım.
Ülke vatandaşlarının hukuka, insanlığa ve diğer kutsal değerlere karşı duyduğu öfke ve saygısızlığın araştırılması lazım, lazım,lazım....... :(