30 Mayıs 2022 Pazartesi

Şehiriçi kiralık araç hizmeti

21 Mayıs Cumartesi Atakent ten Beşiktaş`a gitmek için Moov ve Tiktak servislerinden birisini kullanmaya karar verdim. Her ikisi içinde üye olmak gerekiyor, çeşitli kişisel bilgiler ve ehliyet yüklemek ve çeşitli formlardaki kullanıcı sözleşmelerini onaylamak gerekiyordu. Çok kolay olmasa da gerekli evrak işlerini tamamladım, Tiktak uygulaması onay için başvurumun değerlendirilmesi gerektiğini söylerken Moov  uygulaması hemen onay verdi.

Yakın çevremde bulunan bir aracı almak için harekete geçtim, çok kolay olmasa da aracı plakasından ve uygulamadaki diğer bilgilerinden yararlanarak buldum. Otomatik vites hatchback Renault Clio bir araç aldım. Aracın çeşitli çizik ve ufak hasarları vardı, uygulamada kaydedilen hasarların dışında hasar var ise fotoğraflarını yüklemeniz gerekiyor, benim aldığım araçta yoktu.

Yeni kullanıcı olduğum için 100 TL karşılığı ücretsiz kullanım sundular. Aracı aldım ve Beşiktaş'a vardım ancak aracı sadece ispark açık otoparklarına bırakabiliyorsunuz, ben ispark kapalı otoparkına girdim çağrı merkezini aradım yaklaşık 10 dakika hatta beklettiler ve yetkiliye bağlandığımda o otoparka bırakamayacağımı söylediler. Beşiktaş'taki ispark otoparklarında yer bulmak mümkün olmadığından Yıldız'a çıkan yokuşta bir yere aracın çekilme riskini alarak park ettim. Beşiktaş'a yolculuğum 40 dakika aracı park etmek 30 dakika kadar sürdü toplam ücret 238 lira gibi bir şey tuttu, 100 lira düştüler 138 lira ödedim.

Bence güzel bir sistem ancak aracı aldıktan sonra bırakmanın bir şekilde kolaylaştırılması gerekiyor. Değilse acil işiniz varsa araç size yük oluyor. Geliştirmeye muhtaç.