17 Ekim 2022 Pazartesi

1 - 7 Ekim 2022 Gezi notları

01 Ekim 2022

Fransa Strasbourg'da ilk molamızı verdik. Çok güzel bir şehir ve çok turistik, aşırı kalabalık vardı. Nehir kıyısındaki restaurantlardan birinde yemek yedik, kızarmış peynir çok güzeldi, tavsiye ederim. Oteller  aşırı fiyatlı olduğundan oradan ayrılarak Fransa Colmar'a yöneldik. Colmar şehir merkezinde çok tarihi ve değişik mimarideki evleri gördük, şehre 20 km mesafede bir otelde konakladık.

02 Ekim 2022 

Konaklama Lux Business Hotel Luzern (Lucerne) http://www.hotel-lux.ch/en/

İsviçre Basel'e aşırı yağışlı bir günün sabahında vardık, hava sıcaklığı yağmurunda etkisi ile çok düşüktü.
Basel güzel bir şehir ancak merkez turistik olarak çekici değil. Bir müddet gezinerek Zürih'e doğru hareket ettik. Zürih çok güzel ve çok gelişmiş bir şehir. Bir günde gezilebilecek bir yer olmadığından tereddüte düştük ve kalışımızı uzatmayı düşündük ancak otel uygunluğu bulamadığımız için yakınındaki Luzern'e geçtik. 

Luzern'de  bir otelde rezervasyon yaptırdık ve hemen gidip odamızı aldık. Şehre gidişi için otel tarafından bir QR kodlu turist seyahat belgesi verildi. Otobüs ve diğer tüm toplu taşımayı otelde konakladığınız süre boyunca bedava kullanabiliyorsunuz. Luzern'le ilgili aklımda kalacak olan yediğimiz geyik eti yemekleri ve fiyatların pahalılığı olacak. Luzern'de bir günden fazla kalmak gerekir ama seyahat planımıza sadık kalarak ve ertesi gün hava yağışlı olduğundan bu kararımızdan vazgeçip üzgün aslan heykelini ziyaret ettikten sonra yola koyulduk. Eğer Luzern'e giderseniz burayı görmeyi ihmal etmeyin, gerçekten saçma derecede insanı hüzünlendiren bir anıt.





03 Ekim 2022 

Konaklama Hotel Mirage Sure Hotel Collection by Best Western Milan
https://www.hotelmirage-milano.com/  (Kahvaltı Dahil Euro 110.70.- )
Dağlardan muhteşem manzaralı ve çok sert virajlı yollardan geçerek Como gölüne vardık. Como güzel bir göl, yaşlı insanların emklilikte gidip yaşayabilecekleri bir yer. Kısa süreli bir ziyaret sonrası ayrıldık ve Milan'a doğru yola koyulduk. 

Milan gerçekten çok güzel bir yer gerek tarihi binaları ve gerekse moda merkezi olması nedeni ile çok uzun süre kalınılabilecek bir yer. Aşırı kalabalık ve canlı bir şehir. Otele yerleştikten sonra gece saatlerinde tramvay ile ulaştığımız şehir merkezindeki canlılık bizi çok şaşırttı.



04.10.2022

Konaklama : Grand Hotel Arenzano 

Milan'dan öğleden sonra 4 civarında ayrılarak İtalya Cenova'ya doğru harekete geçtik.  Akşam saat 8 csularında Cenova'ya vardık. Amacımız o gece Cenova'da kalmaktı ama şehir merkezi çok kozmopolit ve ürkütücü insan tiplemeleri olduğundan ve otel fiyatlarının anormal pahalı olması ve otellerde yer olmamamasından ötürü Cannes tarafına yola çıktık. Yolda bir kaç otelin olduğu  ve sayfiye yeri tarzı bir lokasyonda durarak oradaki otellerden yer sorduk fakat 3 otelde doluydu. Biraz dinlenmeye ve yemek yemeye karar verdik. Çok güzel deniz mahsulleri servis eden ancak çalışanlarının ingilizce bilmediği bir yerde lokal insanlarla birlikte tipik bir akdeniz akşam yemeği yedik. Bu arada otellerden birindeki çalışanın yönlendirmesi ile yolumuz üzerinde büyük bir sayfiye otelinde oda kahvaltı 90 Euro olan şahane bir otelde odaya yerleştik.




05 Ekim 2022

Konaklama : Best Western Hotel Journel Saint-Laurent du-Var Nice
 https://stlaurent.hoteljournel.com/      Sadece oda Euro 115,50.-

Sabah kahvaltıdan sonra Monaco'ya hareket ettik. Süper dolambaçlı değişik yollardan inerek Monaco şehir merkezinde hayatımda gördüğüm en kötü otoparka arabamızı park ettik. Eğer Monaco'ya araçla giderseniz ve araba kullanmada acemi iseniz kesinlikle otoparka girmeyiniz, aksi takdirde arabanızı bir yerlere mutlaka çarpacağınızı söyleyebilirim. Monaco çok garip bir yer şehir tamamıyla dağdan deniz seviyesine iniş üzerinde kurulmuş, şehir içerisinde asansörler ve yürüyen merdivenlerle deniz seviyesine inebiliyorsunuz. Dünyaca meşhur kumarhanesinin olduğu meydanda bir kaç fotoğraf çekip süper mega yatlarla dolu limanı tepeden izledikten sonra buradan ayrıldık ve Nice'e vardık. Nice'de yat limanında çok güzel ve fakat kazık bir lokantada  çok güzel bir deniz mahsulleri yemeği yedikten sonra otele girdik..


6 Ekim 2022

Konaklama : Best Western Hotel Le Paradou Avignon Sud.
https://www.hotel-paradou.com/     Kahvaltı Dahil Euro 79,80.-

Sabah kahvaltıdan sonra otoyoldan giderek Cannes'a vardık. Cannes da görülebilecek pek bir şey olmadığı için oradan Marsilya'ya yöneldik.
Marsilya çok değişik bir şehir, dünyanın heryerinden göçmenlerle dolu, şehir merkezindeçok büyük bir yat limanı var . Karmaşa ve kargaşa tüm şehirde hakim. Biraz gezip akşam yemeği yedikten sonra uygun bir otel bulamadığımızdan yaklaşık 1 saat mesafedeki Avignon'da bir otel rezervasyonu yaptık ve gece saatleri otelimize yerleştik.

Ertesi gün erken saatlerde kalkıp yakınlardaki bir alışveriş merkezine uğrayıp oradan dönüş yoluna koyulduk. Gece 11:30 gibi evimize vardık.