3 Mayıs 2012 Perşembe

Doktora şiddet

Son günlerde sürekli gündemde olan doktorlara karşı şiddet konusunda artık bir takım önlemlerin alınması gerekiyor. Bu konu çok hassas bir konu bence, doktorların mesleki olarak uzman seviyesine gelene kadar okumaları gereken süre hiç kesintisiz olsa 20 yıl, yani bir doktorun uzmanlık edinebilmesi için geleceği yaş yaklaşık 30 yaş veya üstü olabiliyor. Bu doktorlar Türkiye genelinde 1,5 milyon öğrencinin girdiği sınavda %0,5' lik bölüme girip tıp fakültesi kazanıyorlar. Toplamda 7000 civarı öğrenci alınıyor, daha sonrasında yapılan uzmanlık seçiminde ise daha da başarılı olanlar seçilerek uzman olabilme şansını yakalıyor. Bu perspektiften bakıldığında bu insanların diğer insanların çoğundan çok daha zor eğitim süreci yaşadıklarını görebiliriz. Bu insanlar seçmece insanlardır. Doktorların bir takım kendini bilmez cahil, eğitimsiz ve esasında aciz olan kendilerini ancak şiddet ile ifade edebilen sosyopatların karşısında bırakmak devletimizin ve kurumlarımızın bir ayıbıdır. Acilen düzeltilmesi gereken durumlardan birisidir.
Toplumumuzdaki bu tür sorunların acil düzenlemelerle giderilmesi gerekiyor;

  • Kadına karşı şiddet
  • Çocuk yaşta evlendirilen kızlar
  • Hayvanlara karşı uygulanan şiddet
  • Trafik terörü
Dikkat edilirse bu şiddet eğilimindeki kuduz hayvan seviyesindeki mahlukların acil olarak ıslah edilmesi gerekmektedir. Modern ve medeni bir toplum olabilmemiz için öncelikler arasındadır. Çözüm için neler yapılabileceği düşünüldüğünde, karşınızdaki yaratıkların sadece 2 ayaklı olması ve ihtiyaçlarını bildirebilmek için konuşabilmesi dışında "insan olma" vasfını taşımadığı düşünülerek ağır cezalar uygulamak suretiyle cezalandırmak ve böylece doğruyu öğretmek gerekir.
Eğer yeteri kadar ağır cezalar verilirse, her ne kadar beyinsiz olsalar da hapis hayatı yaşamak istemeyeceklerini düşünüyorum. Birde bu türden insanları engelleyebilmek için tüm araç sürücülerine düzenli psiko teknik testler uygulanmalıdır. Böylece ruh hastalarını, sosyal bozukluğu olanları daha kolay belirleyebiliriz.